Welkom, u kunt hier Inloggen of Registreer

Edam-Volendam Opinie

U bent hier: HomeForum home → Onderwerpen → Maatschappij → Thread

   

Wubbo Ockels

Totaal aantal reacties: 406

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Wubbo Ockels (1946-2014) was een gepassioneerd pleitbezorger voor het voortbestaan van de mensheid. De voormalige astronaut voelde dat zijn missie niet in de ruimte lag, maar op aarde; die door onnadenkendheid van de mens vernietigd werd. Eind januari schreef hij daarom onderstaand statement voor de mensheid.                                                                                                             

Het is genoeg, we zijn te ver gegaan!!!
De industriële revolutie heeft ons in een ongewenste situatie gebracht. We zijn door de natuur geraasd, we vernietigen onze levensbronnen. We moeten stoppen, we moeten veranderen, we moeten een ander pad kiezen, we moeten onze levens veranderen, en de manier waarop we zaken doen. 

Laten we ‘het menselijke tijdperk’ begroeten.
Laten we stoppen met de vernietiging van de aarde, van de mensheid; van ons. Laat het voor iedereen duidelijk zijn: we moeten een nieuwe houding vinden, een nieuwe cultuur, een nieuwe instelling, een nieuwe eenheid van de mensheid, voor ons voortbestaan.

We kunnen de mensheid in een betere richting krijgen, als we samenwerken.
We kunnen een nieuwe religie creëren die ons allemaal samenbrengt.
We zijn geen bijen, die zonder bewustzijn een kolonie bouwen. We zijn geen neuronen, die zich niet bewust zijn van wat ze denken. Nee, we zijn intelligente wezens, en kunnen ons gedrag observeren. We zijn ons allemaal bewust van waar de mensheid naartoe gaat. We kunnen de mensheid in een betere richting krijgen, als we samenwerken. We kunnen een nieuwe religie creëren die ons allemaal samenbrengt. 

Er zijn veel religies die mensen samen krijgen, maar nooit alle mensen. De verschillende goden waarin mensen geloven, scheiden de mensheid juist in groepen. Dat heeft geleid tot conflicten en zelfs oorlogen. Deze religies zijn niet duurzaam. Maar als we in de mensheid geloven, zullen we geen conflicten meer hebben, omdat we één zullen zijn. We behoren allemaal tot deze mensheid, we kunnen allemaal in deze ‘hogere macht’ geloven. De God van de mensheid is in ons allemaal. We kunnen ons niet achter deze God verstoppen, omdat het in ons zit. We kunnen ons niet verbergen voor de verantwoordelijkheid voor onszelf. 

De ruimtevaart heeft ons een spiegel voorgehouden.
We zijn nu echt waar we zijn: op een prachtige planeet, waar we niet zonder kunnen.
Geloven in de mensheid is een andere manier van denken. Een bewustzijn van waar we zijn en wat de aarde voor ons betekent. De noodzaak om die aarde te beschermen is een steeds grotere noodzaak geworden. De ruimtevaart heeft ons een spiegel voorgehouden. We zijn nu echt waar we zijn: op een prachtige planeet, waar we niet zonder kunnen. We zijn allemaal astronauten van het Ruimteschip Aarde. 

Onze wil is de sleutel.
Het geloof in de mensheid zal ons die wil geven. Onze religie zal ons helpen om die wil te uiten. Deze religie moet z’n vorm krijgen: we moeten symbolen, rituelen en kunst maken om ons geloof in de mensheid te uiten.

Vooral de jeugd moet aangesproken worden. Zij zijn de toekomst: ze willen genieten van de natuur, en van de aarde. Hun idolen kunnen een voorbeeld zijn. Festivals kunnen de boodschap uitstralen. Artiesten kunnen de juiste woorden vinden, die hun harten raken.

Laat elk van ons helpen om onze religie vorm te geven.
Laat elk van ons zijn geloof uitspreken in een duurzame mensheid. 

Wubbo Ockels Januari 2014

1. De mensheid is onscheidbaar
2. Het doel van de mensheid is overleven
3. De mensheid heeft de aarde en de natuur nodig
4. Ons doel is om de mensheid en dientengevolge de aarde en de natuur te ondersteunen
5. We moeten iedereen respecteren die dat doel in de praktijk brengt
6. Iedereen is met iedereen verbonden via de mensheid
7. Iedereen is verbonden met de natuur en de aarde
8. We zijn allemaal astronauten van het Ruimteschip Aarde
9. Zij die anderen niet respecteren, respecteren de mensheid niet
10. De mensheid, natuur en aarde zijn onscheidbaar


Zie voor de volledige en Engelstalige versie:
http://static2.ad.nl/static/asset/2014/Happy_Energy_religion_5281.pdf
bron: ZINWEB

     

Bestands Bijlagen

Totaal aantal reacties: 364

Geregistreerd 2014-01-17

PM

BU 2018 05 18