Welkom, u kunt hier Inloggen of Registreer

Edam-Volendam Opinie

U bent hier: HomeForum home → Onderwerpen → Maatschappij → Thread

   

Handtekeningenactie Tegen Verslechtering Openbaar Vervoer Van En Naar Edam

Totaal aantal reacties: 372

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Busreizigers vanuit Edam worden benadeeld. De reis duurt langer - de bus is voller en het kost meer.
Er is een handtekeningenactie opgezet om hiertegen te protesteren.
Ik zoek nog even naar een contact met de initiatiefnemers.

U kunt uw reactie / ondersteuning sturen naar stadskrant@wxs.nl

zie ook:
http://www.stadskrant.net/nieuws/mail-uw-grieven-door-naar-de-stadskrant

zie ook:
http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/waterland/article26719713.ece/Handtekeningenactie-busreizigers-Edam

     

Totaal aantal reacties: 372

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Hoi Fred,

Er is vandaag een website aangemaakt https://www.facebook.com/pages/Red-Buslijn-314-Hoorn-Edam-Amsterdam/671921626204828 met betrekking tot het behoud van de 314.

Stadskrant verzameld ook mails met klachten en men is bezig het aanmaken van een online petitie.

     

Totaal aantal reacties: 372

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Bron: De Stadskrant

EBS moet problemen niet oplossen over rug passagiers

Als gevolg van een verkeerde financiële onderbouwing heeft het Israëlische bedrijf EBS in 2012 de ‘beste’ prijs in de Stadsregio bedongen om bussen te laten rijden in de regio Waterland. Nu het bedrijf afstevent op een miljoenenverlies dreigen vele honderden busreizigers de dupe te worden van aanpassingen.

Het zal voor de Stadsregio inmiddels een flink hoofdpijndossier zijn geworden. In 2012 kon Arriva na enkele jaren alweer zijn biezen pakken nadat EBS met een zeer uitgebreid pakket aan diensten en service en ook nog eens de laagste prijs de regionale busmarkt veroverde.

Het begin was bemoedigend: comfortabele bussen, goede digitale informatie, verbeterde bushokjes.
Het kon niet op.

Kortgeleden bleek echter dat het bedrijf zich had ‘misgecalculeerd’ en dat er een miljoenenverlies dreigt. Een noodplan werd aangekondigd waarbij reizigers pas op het allerlaatste moment zijn geïnformeerd.

De wijzigingen die zijn aangekondigd behelzen onder meer het verdwijnen van de bushalte aan de Keetzijde in Edam en het veel langer maken van de drukbezochte snelle lijn Hoorn-Edam-Amsterdam.
De laatste actie betekent dat buslijn 314 voortaan door de nieuwe wijken van Volendam zal slingeren, er daardoor zeker 15 minuten langer over gaat doen en het de passagiers uit Edam en bijvoorbeeld Hoorn op die tijden op extra kosten jaagt.

Edam is met recht een regionaal knooppunt als het gaat om openbaar busvervoer. De vele honderden fietsen op het busstation zijn daar het dagelijks bewijs van. Al ruim 100 jaar is er een rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en Hoorn. Die blijft nu nog alleen in de spits overeind. Ook is de grote vraag of de toch al overvolle buslijn 314 straks het reizigersaanbod nog wel aankan.

Als het gaat om de opstaphalte aan de Edamse Keetzijde wordt geschermd met lage instapcijfers. Enkele tientallen per dag, valt te lezen. Dit laatste kan ronduit in twijfel worden gebracht. De politiek zou hier eens goed onderzoek naar moeten doen. Onder passagiers klinken geluiden dat bij het in- en uitchecken de halte al enige tijd niet meer op het schermpje verschijnt. Als dat zo is dan is het verklaarbaar dat er zo weinig mensen van halte Keetzijde gebruik zouden maken.

De regionale en lokale politiek moet geen compromissen sluiten met commerciële partijen die reizigers ‘belonen’ met extra kosten, minder service en langere reistijden voor hun eigen blunders!

Redactie de Stadskrant

http://www.stadskrant.net

     

Totaal aantal reacties: 372

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Hier kunt u de petitie tekenen als protest tegen de plannen van EBS

http://petities.nl/petitie/red-buslijn-314-edam-amsterdam

     

Totaal aantal reacties: 320

Geregistreerd 2014-01-17

PM

- BU 2018 05 18