Welkom, u kunt hier Inloggen of Registreer

Edam-Volendam Opinie

U bent hier: HomeForum home → Onderwerpen → Politiek → Thread

   

Groene Leugen Te Koop

Totaal aantal reacties: 406

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Nogal overvallen door de beeldvorming waarmee de lokale VVD op een kwestieuze manier probeert de werkelijkheid te verdraaien voorlopig dit concept artikel
Voel u vrij aanvulling te leveren.

Te beginnen met vast te stellen dat het woord ‘groen’ hier daadwerkelijk gaat over
blaadjes&boompjes;-bloempjes&gras;.
Niet ‘groen’ als in milieu-bewust of duurzaam dus.
Een gevalletje valse beeldvorming.


Edam-Volendam scoort goed met groen!

Door VVD Edam-Volendam op 21 september 2018

Edam-Volendam is derde geworden in de strijd om de Groenste Gemeente van Nederland. Wethouder Runderkamp en ‘mastermind’ K.Bant mochten afgelopen donderdag de prijs in ontvangst nemen, op een congres in het licht van Nationale Groendag. Edam-Volendam staat al bekend om haar sportieve prestaties, vele BN’ers, de vermaarde Edammer kaas en de beroemde Volendammer klederdracht. Groen hadden we daar graag aan toegevoegd en met een dikke voldoende scoren we beter dan menig gemeente in Nederland.

De prachtige vesting van Edam, oude veenweidegebieden, de biotopen om fort Edam en molens, monumentale panden, bruggen, sluizen, verbonden door karakteristieke dijken en oude trekvaarten, ecologische parken, prachtige havens en de nog herkenbare oever van de gedempte Volendammer meer. Waar schapen en koeien nog grazen in of aan dorp en stad. De uitstraling die Hollandser dan Holland is. Het waren allemaal elementen die hebben meegeholpen.


Ook het beheer van het groen, mede door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, de grote betrokkenheid en deskundigheid van ambtenaren en de mate waarin met inwoners wordt overlegd speelden een grote rol. Om nog maar te zwijgen over de parken, die dit alles met elkaar verbinden en als groene vingers de bebouwing gemeentebreed doorsnijden.


Het juryrapport bevat uiteraard ook een aantal kritische noten. Deze kunnen goed meegenomen worden in het Groenbeleid, dat in de maak is. Afsluitend blijft vooral het positieve gevoel hangen. Dat we gelukkig mogen zijn met ons groen en ons water. Hoewel we het vaak door gewenning allemaal gewoon zijn gaan vinden, verdient dat heel veel waardering!

link naar het ‘jury-rapport’:
https://www.edam-volendam.nl/document.php?m=22&fileid=67606&f=a61f77a6262855aa6b1b698b2b9b5ca1&attachment=1&c=95485


Een snel onderzoekje naar wie-wie-is in dit huichelachtige verhaal:

MilieuCompleet is een initiatief van mauritsgroen.mgmc (link: http://www.mgmc.nl)
DG Communicatie (link: https://www.dgcommunicatie.nl) en VVM, uitgevers van MilieuMagazine,
Milieu Compact en Tijdschrift Milieu. Het lidmaatschap van de VVM, met tal van ledenvoordelen, is bij het abonnement inbegrepen. Daarnaast ontvangen abonnees aantrekkelijke kortingen op duurzame producten en diensten. Neem contact met ons op: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

https://www.nationalegroendag.nl

Voorzitter VNO-NCW blij met MilieuCompleet
Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, heeft het nieuwe initiatief MilieuCompleet verwelkomd en het eerste abonnement officieel in ontvangst genomen. “De grote opgave als het gaat om milieu en duurzaamheid is de komende jaren te komen tot verdere uitrol en uitvoering van nieuwe technologie”, aldus De Boer. “Juist de lezers van MilieuCompleet spelen daarbij een hoofdrol. Zij zorgen voor de verspreiding van best-practices en leren anderen hoe je juridische of andere barrières met succes kan aanpakken. Daarom ben ik erg blij met deze krachtenbundeling. Kennis is één van de belangrijkste pijlers onder de brug die we moeten leggen naar Parijs.”


Samenvattend: niet echt de meest betrouwbare ‘groen-vrienden’
Ze hebben een eigen agenda die niet een beter Nederland maar een beter ikke-ikke-ikke ten doel heeft.

Ik had nog wel een paar puntjes voor in het jury-rapport kunnen bedenken
(waarmee we meteen op de laatste plaats zouden eindigen in deze ‘wedstrijd-die-geen-wedstrijd-is-qua-wij-van-WC-eend-adviseren-WC-eend’)

Bodemslib uitstrooien over landbouwgrond raadsvergadering 2018 09 20

Als laatste en met de grootst mogelijke tegenzin duurzaam bouwen

Als laatste en met de grootst mogelijke tegenzin geen Round-Up meer gebruiken

Bedrijven laten bouwen in de oude kom. Bouwen zonder duurzame investeringen.

Tegenstander windmolens. Tegenstander zonnepanelen.

Bouwen op lekkende vuilnisbelten (Broeckgouw / Pieterman / Slobbeland) / bouwen op vervuilde grond (Korsnás)

Veel bomen kappen. Wegen aanleggen (3e ontsluitingsweg).

Weinig beleid t.a.v. elektrisch vervoer.

Entameren auto-gebruik. De auto is de heiligste koe.

Onderzoek waterkwaliteit. Onderzoek bio-diversiteit.

bijdrage:
Als Zeevang nog een zelfstandige gemeente was geweest zou het ruim op nr.1 hebben gestaan. De invloed van het voormalig Edam-Volendam is dus negatief op de score.

Helemaal met u eens hr. Seeboldt. De VVD zet zichzelf hiermee nogal voor schut.
Maar daar zijn ze dezer dagen ook erg goed in.

     

Totaal aantal reacties: 406

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Vanavond in het Journaal het nieuws dat er in ‘Volendam’ (?!) ‘een hele wijk’ (140 woningen ?!) gasloos wordt gebouwd. Jammer dat wethouder Wim Runderkamp (VVD pragmatisch groen-denkend) werd verward met wethouder Koning (Lijst Kras en de meest ouderwetsche en de laatste jaren alles op het punt van duurzaamheid frusterende wethouder die we ooit hadden). De winst voor de bewoners (die op den duur goedkoper uit zijn dan in het traditionele concept) werd weer eens niet genoemd. De maatschappelijke verantwoordelijkheid t.a.v. het duurzamer denken&doen; kwam niet eens ter sprake.

Het had de jongens&meisjes; van het Journaal gesierd als ze heel even wat achtergrond-info hadden gezocht. Dan hadden ze ontdekt dat Nederland achterloopt bij het duurzaam bouwen met de gemeente EdamVolendam in de achterhoede daarvan. Die bouwt al jaren - bewust - volgens de normen van de vorige eeuw.

Hele wijken. 1000-en woningen. Bij de eerste paal al verouderd en niet toekomstbestendig. En dat vooral dankzij het conservatieve kortzichtige gedachtengoed van bijvoorbeeld lokale partijen als Lijst Kras en (in het verleden meer dan nu) VD80.

De NPO is ook hier weer bewezen onnauwkeurig en verkeerd ge-informeerd.
Dat overkomt ze vaker. Poetineuze nieuwsgaring met een toefje Erdogan.

Ondanks alle gemiste kansen hier in EdamVolendam komt het op den duur gerust wel weer goed. In 2050 zal het gebruik van fossiele energie landelijk dus daarna ook in EdamVolendam zo goed als gestopt zijn.

Ik vraag me wel af of we dat doel alleen maar via zulkse leugens en fake-nieuws kunnen bereiken.

     

Totaal aantal reacties: 406

Geregistreerd 2014-01-21

PM

In De Nivo van 7 november 2018 een prachtige bijdrage van
Wim Jonk namens de Werkgroep Groen van GroenLinks EdamVolendam.

Zie bijlage

     

Afbeelding Bijlagen

Vergroening_EdamVolendam_GL_Wim_Jonk_Nivo_2018_11_07.jpg

Klik op de thumbnail om de hele afbeelding te zien