Welkom, u kunt hier Inloggen of Registreer

Edam-Volendam Opinie

U bent hier: HomeForum home → Onderwerpen → Politiek → Thread

   

Jeugdzorg In EdamVolendam Zorgenkindje

Totaal aantal reacties: 406

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Volgens cijfers van het CBS is het aantal jongeren dat na de invoering van De Wet Jeugdzorg (2015) de een of andere vorm van jeugdzorg krijgt in 2017 landelijk ruim 400.000. Dat is een toename met 10%. De vergelijking is nog te relativeren omdat er bijna geen vergelijkende cijfers uit het verleden zijn.

Laten we de cijfers maar overlaten aan de experts van CBS - de ambtenaren in Den Haag en de mensen van de al-of-niet-lokale jeugdzorg zelf. Kern van het betoog is de hoge cijfers in bijvoorbeeld Leeuwarden (18%) en de lage cijfers in Schiermonnikoog, Staphorst en Edam-Volendam(of all places !) (6%)

Opvallend is de reactie op groot-waterland hierop van aanhangers van toch altijd weer chauvinistische en vaak zo fanatische Groot-Volendamse-Gedachte (over het intelligentie-niveau waarvan u zelf mag oordelen). Reaguurders als Kees Veerman en Albert Veerman en J. Regter weten niet hoe snel ze vanuit de onderbuikjes moeten reageren.

Het is volgens hen wéér het bewijs van hoe goed het hier (ze bedoelen in de kom Volendam) is. De gezond-verstand-aanpak (jeugdzorg is luxe) - de niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit (wat heeft dat met jeugdzorg te maken ?) en de-straffe-opvoedkundige-hand zijn volgens hen de (drog-)redenen voor hun naïeve (achterhaalde) ideeën. (vroeger was alles beter). De problemen zijn ons allemaal quote: ‘door de media aangepraat / Bedacht uit eigen belang van die instanties om zich in stand te houden, zich belangrijk te maken, meer budget te krijgen, of zelfs mediageilheid’

Dat het lage cijfer voor het aandeel jeugdzorg juist aangeeft dat jeugdzorg in EdamVolendam blijkbaar een ondergeschoven kindje is komt niet in hen op.

Gelukkig weet een raadslid de échte cijfers: in onze gemeenschap komt een kleine 20% in aanmerking voor de een of andere vorm van begeleiding of zorg (van de 8377 jongeren waren er 1675 kinderen die zorg behoefden) Dat is dus geen 6% maar bijna 20%. Ver boven het landelijk gemiddelde. Wat gezien de lokale problemen rond drank - drugs en tribale conventies niet zo gek is.

Aan 131 kinderen in EdamVolendam is daadwerkelijk zorg verleend. Conclusie: van de 1675 kinderen krijgen er 131 waar ze volgens de mensen die er verstand van hebben / volgens de ingediende aanvragen recht op hebben. Slechts 8% ! Het betekent dat er 1544 dossiers zijn (van niet-ontvankelijk of niet urgent tot aan zeer ernstig) waar niets mee gebeurt.

Geen reden om trots op te zijn.
Temeer reden om ons te schamen.
Aanleiding tot nader onderzoek naar de echte cijfers - de feiten en de nuances
en veel kritische vragen in de gemeenteraad.


NB. Om het niveau van bovengenoemde reaguurders nog maar eens te schetsen
deze quotes uit hun ‘bijdragen’.

............................omdat zo’n huppelkutje van zo’n logge, emotieloze jeugdinstelling iets vindt…............

................................Hun wanhopige gevecht tegen die arrogante vrouwtjes van jeugdzorg….............

.........................Met andere woorden: ze willen een ongetelde buidel met geld voor hun (s)linkse hobbys….........

.............................Je hebt er ook sadistisch ramptoeristen tussen die hulpverleners zitten.
Die kunnen mooi hun uurtjes schrijven…....................

.........................................Als er een de omgeving terroriseert, dan mag ook de persoonlijke omgeving van die terrorist erop aangesproken worden…...........................
(worden hier hulpverleners/professionals bedreigd ? / sic)

........................Genoeg ervaring met die komedianten die zich hulpverlener noemen…...................

Misschien is hun stupiditeit en agressieve negativiteit wel een gevolg van het ontbreken van adequate zorg in hun eigen jeugd ?

wordt ongetwijfeld vervolgd


https://www.nrc.nl/nieuws/2018/02/15/jeugdpsychiatrie-bij-gemeente-is-fout-a1592308

https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj__72jteXaAhVFLlAKHZ3yB1UQFggzMAI&url=https://www.nrc.nl/nieuws/2012/05/22/waarom-mensen-lijden-aan-modeziekten-12318758-a715564&usg=AOvVaw2nOY_x8OvP2BKXiAPKKpEg

     

Totaal aantal reacties: 367

Geregistreerd 2014-01-17

PM

BU 2018 05 20

BU 2019 01 11