Welkom, u kunt hier Inloggen of Registreer

Edam-Volendam Opinie

U bent hier: HomeForum home → Onderwerpen → Politiek → Thread

   

De Erfenis van Marissa Kes Of Een Inktzwarte Toekomst Voor Het Niet-Lerend VD80 ? 

Totaal aantal reacties: 406

Geregistreerd 2014-01-21

PM

In de raadsvergadering van 22 maart 2018 valt één onderwerp op. De inbreng van VD80 op het agendapunt ‘Uitbreiding Industriegebied Oosthuizerweg’.

Bij monde van woordvoerder mevr. Bootsman/VD80 wordt voor de aanval gekozen.
De gemeente EdamVolendam moet volgens haar niet berusten in het nemen van het verlies (3,2 miljoen). De gemeente EdamVolendam verliest haar onderhandelingspositie (Ofschoon de Raad van State duidelijk vonnis heeft gewezen waarin we ons moeten schikken). EdamVolendam verliest bedrijvigheid en werkgelegenheid (voor ‘Volendammers’ !) wat niet waar is, want die kunnen ook
1 km. verderop gerealiseerd worden. Maar VD/80 denkt dat met sluwe juristen de zaak nog te redden valt.

Volgens Loek Kras van Lijst Kras was de vorige wethouder ( ex-wethouder M. Kes) ‘zeer overtuigend’ en had zij ‘grote kennis van zaken’ en iedereen geloofde haar en vertrouwde op haar beleid. Onterecht naar nu blijkt. Dat geeft Loek Kras ook toe.

Gegokt en misgegokt. Niet naar de feiten gekeken. De signalen genegeerd. Teruggefloten door de provincie - het hoogste rechtsorgaan De Raad Van State - Europa (afspraken over groenbehoud) - Unesco. (bedoeld stuk grond is onderdeel van de beschermde ‘Stelling Van Amsterdam’).

Ook de VVD geeft toe zich te hebben vergist en teveel vertrouwen te hebben gehad in het beleid van ex-VD80wethouder M. Kes.

Zeevangs Belang formuleert het correct: Neem nu je verlies. Wacht op andere tijden.
Leer van je fouten.

Mevrouw Bootsman van VD80 stelt voor er ‘goede juristen’ op te zetten. Anders gezegd: niet de feiten maar de optie om er juridisch een ‘omweggetje’ voor te vinden is voor haar een ‘uitweg’.
Aan strijdbaarheid geen gebrek maar aan realisme juist weer wel.

Daarmee blijft mevrouw Bootsman van VD80 in het spoor van ex-wethouder M. Kes. Als je je zin niet krijgt zijn alle middelen geoorloofd als het gaat om het tribale belang van met name de kom Volendam. Of zou het die rare gewoonte zijn bij sommigen in onze omgeving om ‘de Nederlanse wet’ niet te accepteren (de grondwet houdt op bij het 3e klaphek?) en altijd ‘eigen’ wetten te verzinnen?

En als je dan uiteindelijk verliest: niet toegeven en in het ultieme geval wegwezen.
Ex-wethouder Kes wist een half jaartje na de verkiezingen niet hoe snel en zo stilletjes mogelijk ze het hazenpad moest kiezen. De afscheidsreceptie met alle mooie woorden&bloemen;&ereburgerschap; ten spijt.

Met pek&veren; ingesmeerd op een spoorrail het dorp uitgedragen worden had beter gepast
maar niemand durfde dat aan.

De trilogie van het falen van VD80 en met name van het falen van ex-wethouder M. Kes is nu compleet .
De Broeckgouw (via juridisch list&bedrog; een onnodige en qua woningen waardeloze en bij de bouw al hopeloos ouderwetsche aanstaande Vogelaarwijk in een van de laatste stukjes groen pleuren die de gemeente/gemeenschap een miljoenenverlies opleverde)
Het megalomane plan ‘Europaplein’ van toen nog wethouder Kes werd door de realisten in de gemeenteraad onderuit gehaald (begroot op 80 tot 100 miljoen)
en dan nu deze kostbare flater met een niet te realiseren industriegebied.

Nog een Lange Weeren te gaan.
Je mag toch hopen dat VD80 daar geen enkele rol en/of zeggenschap meer in zal hebben.

En dat onze politici een volgende keer beter luisteren naar de mensen die lang van tevoren al alle signalen op rood zetten en een volgende ‘eindbaas’ kritischer zullen benaderen.

En dat Marissa-Kes-Plein: laten we dat maar vergeten.
Een wethouder die ‘haar gemiente’ met zulks een erfenis opzadelt verdient straat noch steeg
maar namens ‘haar Folledam’ slechts plaatsvervangende schaamte.

De grote vraag die overblijft is dan ook: waaraan heeft ex-wethouder Marisa Kes haar ereburgerschap verdiend?


https://evodammer.blogspot.nl/search?q=Kes

     

Totaal aantal reacties: 366

Geregistreerd 2014-01-17

PM

ingezonden:

trilogie?
jullie vergeten de verkoop van de panden van US aan de Schepenmakersdijk voor een spotprijs aan een malafide vastgoed-boy (1,5 mio verlies) die een vriendje van Kras is en de aankoop van het Taseterrein aan de Julianaweg met een extraatje van bijna 1mio teveel omdat de gemeente zich daar klem heeft laten zetten.
daar was Volendam80 dus ook M.Kes heel erg nauw bij betrokken.
maak maar een lijstje van de blunders. dan kom je niet aan een trilogie maar aan een heleboelogie.
J. ten H. Edam-Volendam

     

Totaal aantal reacties: 366

Geregistreerd 2014-01-17

PM

BU 2018 05 20

BU 2019 01 10