Welkom, u kunt hier Inloggen of Registreer

Edam-Volendam Opinie

U bent hier: HomeForum home → Onderwerpen → Politiek → Thread

   

Vreemdelingenhaat Op www.groot-waterland

Totaal aantal reacties: 404

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Vluchtelingen met voorrang in sociale huurwoning Waterland
05 mei 2017 | categorie: Waterland | bron: NHD

Vrijkomende sociale huurwoningen in de grotere kernen in de gemeente Waterland worden tot 1 juli niet meer toegewezen aan reguliere woningzoekenden, maar alleen nog aan vluchtelingen met een verblijfsvergunning en ’urgenten’. Dat lijkt voor de gemeente de enige manier om de fikse achterstand bij het huisvesten van statushouders weg te werken.

Dit delen:

1 Lotje 5 mei 2017 15:01 uur
Top. Die mensen hebben al zoveel meegemaakt. Laat die Monnickendammers maar ff wachten.

2 Danielle Hoefjenieteweten 5 mei 2017 17:19 uur
Belachelijk, als vluchtelingen krijg je binnen een jaar een compleet ingerichte /opgeknapte eengezinswoning, maar als woningzoekende in purmerend mag je eerst 20jaar ingeschreven staan voor je kans maakt.
Oom als je urgentie verklaring hebt kom je niet In aanmerking voor een eengezinswoning. En dat kan ook al een jaar duren.

3 Snaartje 5 mei 2017 18:39 uur
Moeder Aarde heeft voor iedereen een plekkie.

4 lehcim 6 mei 2017 00:46 uur
Moeder aarde heeft zeker een hoop bruggen waaronder gewoond kan worden?

5 Snaartje 6 mei 2017 07:45 uur
Primaire rechten van de mens: kleding, voedsel, onderdak.

6 J Regter 6 mei 2017 17:34 uur
http://www.ndsm.nl/gebouw/studenten-loodsen/

7 Willy Vanderauwera 6 mei 2017 18:40 uur

snaartje ben er voledig mee eens met wat u schrijft maar laat ons eerst kijken in onze eigen hof der zijn hier genoeg mensen van eigen boden die hulp kunnen gebruiken laat ons dat eerst oplossen en dan kijken we wat we voor de andere kunnen doen en begin niet over politiek of over racisme ik ben niet zo ik vind alleen dat je eerst je eigen problemen als eerst oplost en dan andere anders gezegd kuis eerst alles op bij u thuis en denk dan aan andere groetjes willy

8 J.H. Gelijk 7 mei 2017 08:52 uur
Ik vind dat iedereen eerst goed moet leren Nederlands te schrijven. Zijn daar geen cursussen voor?

9 Snaartje 7 mei 2017 10:47 uur
Beste Willy,

Voor politiek en geleuter over iemands uiterlijk danwel huidskleur moet je niet bij Snaar zijn. Snaar heeft alle kleuren van de regenboog, dat is al erg genoeg.

Voor wat betreft het kuisen van mijn eigen huis, dat gebeurt naar Volendamse regels, stoepie skoon, rame skoon, was netjes opange.
Snaar heeft meerdere keren onderdak verleend aan dakloze hulpelozen, recentelijk nog een dakloze hulpeloze zes weken gratis huisgebruik aangeboden maar die durfde het niet aan. Dan niet.

En meneer Gelijk heeft gelijk. Snaar maakt ook wel eens een schrijf- of taalfoutje, maar meneer Vanderauwera maakt er helemaal een goedbedoeld rommeltje van.

Daar maken we hier geen punt van, laat staan een komma.

10 Bjorn van Herpen 7 mei 2017 11:48 uur
[webmaster: account verwijderd]

Volendam: Normaal tot in het extreme
Kun je niet samen met die halve gare die in de 4de dimensie vertoeft emigreren ver weg van ons mooie Volendam, waar jullie zo’n hekel aan hebben ?


Aanhouding 16 jarige uit Edam-Volendam na gefilmde mishandeling in Monnickendam (video)”1 japio 13 mei 2017 17:10 uur
Een volendammer is niet lichtgetint…


2 De vakman 13 mei 2017 17:37 uur
Tenzij het rond de bouwvak is..


5 TNM 14 mei 2017 09:55 uur
https://fenixx.org/2017/05/13/licht-getinte-lafbek-trapt-op-krukken-lopende-jongen-in-elkaar/
Ik weet niet van wie dit er eentje is maar het is nog geen bouwvak.

6 Rob de Vries 14 mei 2017 13:22 uur
Politiek correct Nederland wist niet hoe snel deze video van het web gehaald moest worden i.v.m. de privacy van de dader (niet van het slachtoffer zoals werd beweerd). Naar “goed” Nederlands gebruik zal deze laffe hond al wel weer vrij rondlopen met een sleutelhanger van de politie als aandenken. Zijn foto zouden ze eerst eens een maandje of drie i.p.v. reclames goed verlicht en in hi-res kwaliteit in alle bushokjes in de gemeente moeten ophangen zodat dit wangedrocht hier in elk geval geen leven meer zou hebben. TNM, i.i.g. goed dat je nog een link van deze video hebt gevonden en geplaatst, want dit soort verwerpelijk gedrag moet gewoon veel, héél veel publiciteit krijgen.


9 Rob de Vries 14 mei 2017 15:00 uur
Beste meneer/mevrouw Vanilla, dan is er niets mis met uw korte termijngeheugen. Zo wordt het uiteraard gebracht, en dat is ook de officiële lezing natuurlijk. Er wordt door de politie -waakzaam en dienstbaar als ze zijn- even op het (letterlijk) uit het veld geslagen slachtoffer ingepraat zodat die overstag gaat en een verzoek doet tot het verwijderen van deze video. Doel is echter om het geijkte en clichématige daderprofiel tijdig op te bergen en weg te poetsen omdat de grote massa vooral lekker verder moet gaan met doen alsof er niks aan het handje

(reaties 6 t/9 verwijderd z0 2017 05 14 16:39 uur)

7 vanilla 14 mei 2017 14:25 uur
Ik meen me te herinneren dat het slachtoffer en politie de website Dumpert gevraagd heeft het filmpje te verwijderen.

8 F.J. Seeboldt 14 mei 2017 17:59 uur
google maar eens op Dumpert en Fenixx en zulks. Dat zegt genoeg.

Kijk het filmpje nog eens een paar keer terug en let op details als achtergrond / geluiden en lichaamstaal van vooral het ‘slachtoffer’. De jongens kennen elkaar. Namen zoemen rond. Het is in scène gezet.
Doel: relnichterigheid en haatzaaien en aandachttrekkerij.

Jammer dat we dat (de politie en de omgeving weet het al maar zegt niks / de sites zullen hun eigen fake-nieuws niet gaan rectificeren) dan weer niet te horen/lezen krijgen.

10 Palingboer 11 TMN 14 mei 2017 23:52 uur
Deze jongen komt uit Middelie en niet uit Volendam.

Kees Nardoes:
Het blijft ook wonderlijk dat voor sommige personen bepaalde feiten zoals locatie/afkomst/uiterlijk niet benoemd mogen worden.

12 F.J. Seeboldt 15 mei 2017 10:40 uur
Blijft wonderlijk dat voor sommige hokjesdenkers locatie/afkomst/uiterlijk belangrijker lijken dan het vertoonde gedrag. Betekent dat ook dat als het wel iemand uit eigen tribe is dit soort gedrag op een andere manier wordt beoordeeld ? Of is het weer een gevalletje
“dat doen die van ons niet” ?

13 Kees Nardoes 15 mei 2017 11:00 uur
“Blijft wonderlijk dat voor sommige hokjesdenkers locatie/afkomst/uiterlijk belangrijker lijken dan het vertoonde gedrag.”
@Fred: Het blijft ook wonderlijk dat voor sommige personen bepaalde feiten zoals locatie/afkomst/uiterlijk niet benoemd mogen worden.

14 F.J. Seeboldt 15 mei 2017 12:44 uur
Fred heeft gelijk. De wens van dhr. Erwin Buijs om dat te benoemen geeft het (bedenkelijk lage) niveau van sociale en maatschappelijke intelligentie weer. En vooral angst en kleindenken.

Of iemand een held of een klootzak is wordt niet bepaald door uiterlijk/afkomst/locatie (of in ander onderwerpen religie/seksuele geaardheid of politieke voorkeur e.a.)

Wie dat wel denkt verwerpt artikel1 van de grondwet en de uitgangspunten van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Om een aantal religieuze uitgangspunten zoals vastgelegd in meer en minder toonaangevende wereldreligies (ik mag tegenwoordig graag onze eigen paus Franciscus /maatgevend voor de christelijke traditie) als voorbeeld nemen) maar even niet te noemen.

Als je daar niet toe in staat bent heb je nog een lange weg te gaan.

15 Kees Nardoes 15 mei 2017 14:1
“Fred heeft gelijk.”

@Fred: Nee, dat heb je niet. Het weglaten van bepaalde feiten, zoals land van herkomst bij misdaden, om maar zo politiek correct te kunnen blijven, is niks meer dan een vorm van wegkijken. En door het wegkijken kan je ook niet kijken naar oplossingen.

“niveau van sociale en maatschappelijke intelligentie weer. En vooral angst en kleindenken.”

@Fred: Het weglaten van bepaalde feiten wordt juist veroorzaakt door angst. Angst dat men straks wellicht gaat denken dat er relatief gezien door personen van niet-Westerse afkomst meer misdaden worden gepleegd. Omdat uit feiten blijkt dat dit zo is. Dat zouden we niet moeten willen natuurlijk.

“Of iemand een held of een klootzak is wordt niet bepaald door uiterlijk/afkomst/locatie (of in ander onderwerpen religie/seksuele geaardheid of politieke voorkeur e.a.)”

@Fred: Dat klopt (deels). Voorbeeldje? Volgens een hoop aanhangers van een bepaald geloof kunnen homo’s en joden beter bij hen uit de buurt blijven, gezien bepaalde ideeën bij dat geloof. Want ja, dat soort personen zijn fout volgens een zekere god, dus mag je gerust je als een klootzak gedragen tegen homo’s en joden. Dus afkomst/religie/enz is zeker niet altijd irrelevant.

“De wens van dhr. Erwin Buijs”

@Fred: Oh en Fred, zou je wellicht je aan de sociale internetregels kunnen houden en mensen hier op deze site gewoon aanspreken met de nickname? Zorgt ook voor minder verwarring als een naam opeens uit de lucht komt vallen in een discussie.

“Als je daar niet toe in staat bent heb je nog een lange weg te gaan.”

In andere woorden, kop in het zand steken en hopen dat door het niet benoemen van feiten, deze feiten de waarheid niet te hard maken.

16 F.J. Seeboldt 15 mei 2017 15:07 uur
Nog een lange weg te gaan.

Jongens filmpje mishandeling Monnickendam vrij
16 mei 2017 | categorie: Waterland | bron: NHD

 

De twee jongens die zijn opgepakt in verband met de mishandeling van een jongen op krukken in Monnickendam zijn na verhoor heengezonden. Dat meldt de politie. Van het incident was een filmpje geplaatst op de site Dumpert.nl. Het slachtoffer, de politie maakt zijn woonplaats niet bekend, heeft geen aangifte van mishandeling gedaan, ondanks het feit dat de mishandeling volgens de politie echt was. De politie denkt dat sprake was van licht letsel. De zaak ligt nu bij het openbaar ministerie. Volgens woordvoerster Arjanne van der Bijl kan nog niets over het vervolg van de zaak worden gezegd, omdat het onderzoek naar de achtergrond van de mishandeling nog loopt.

Klik hier voor het hele artikel op de site van het NHD.


reacties op “Jongens filmpje mishandeling Monnickendam vrij”
1 Johan R. 16 mei 2017 23:09 uur
Seeboldt,
(t.a.v. reactie 8) Leg effe aan de politie en het OM uit hoe het werkelijk zit. Ze schijnen het niet te begrijpen.

2 Webmaster 17 mei 2017 09:32 uur
Ben gebeld door politie Noord-Holland n.a.v. mijn vraag of het filmpje in scene gezet is. Dat naar aanleiding van berichten daaromtrent hier op de site. Heb onomwonden te horen gekregen dat het niet in scene gezet is.

3 KeMo 17 mei 2017 11:34 uur
Wat laat Fredje zich hier weer kennen.
Fred maakt wederom zelf fake nieuws.

4 F.J. Seeboldt 17 mei 2017 13:55 uur
Wat een zielloze en doelloze agressie weer in reactie 1 en 3. Daar zijn therapieën voor hoor.
En zulkse snelle en slecht-onderbouwde conclusies ook.

Laat de politie / het openbaar ministerie haar werk nou maar doen. Daar betalen we ze voor. Daar zijn zij namens ons goed in. Dan komt het gerust weer goed. Omdat het onderzoek naar de achtergrond van de mishandeling nog loopt zal de tijd het leren. Op den duur gaan mensen wel praten.

Ondertussen kunt u zich afvragen waarom het ‘slachtoffer’ geen aangifte wil doen.
Daar zit vast een heel apart verhaal achter (wat is het belang ? medeplichtigheid? angst ? wel gedaan maar niet aan de media gemeld ? welk onderzoek loopt er dan nog bij het OM ?)

Vragen. Vragen. Vragen.
En ze mogen me bellen.

5 Henny Van Zonneveld 17 mei 2017 17:39 uur
het was al lang bekent waar de jongen vandaan komt.
Maar heeft geen nut om het te publiceren.
in scene gezet of niet dit is gewoon niet normaal.
Maar helaas zullen we dit steeds vaker gaan zien.
als we om ons heen kijken is het niks anders dan haat haat en nog eens haat

6 vanilla 17 mei 2017 18:22 uur
Tja misschien waren ze wel bekenden van elkaar, zelfde school o.i.d.
Dat neemt niet weg dat het een walgelijk filmpje is nadat bekend is dat het niet in scene gezet is.
Misschien is er geen aangifte gedaan uit angst voor represailles?

(en de volgende reactie als ‘toetje’ en het bewijs van mijn gelijk (of hoe sneu leven sommige mensen hebben)
7 Johan R. 17 mei 2017 20:55 uur
Tut tut tut Seeboldt. Opeens 180 graden gedraaid sinds je reactie die ik in mij eerste post citeerde?
Reaktie 1-3 “Agressie”? De waarheid doet soms pijn.
Jouw bellen? De pliesie moest eens bij je langskomen en je ophalen voor een goed gesprek. Misschien zelfs van hun gastvrijheid gebruikmaken en een nachtje logeren om in alle stilte in hun sober ingerichte kamertje te mediteren en na te denken over ‘mensch en samenleving’ en de rol die jij kunt spelen om de wereld een beetje leuker te maken ( of minder zuur)

 

3 Palingboer 28 mei 2017 17:25 uur
Willen ze niet al heel lang vluchtelingen in het bestaande stadskantoorgebouw hebben?

4 Lotje 28 mei 2017 17:52 uur
Vluchtelingen in t stadskantoor? Welnee. Gebouw moet dan voor miljoenen verbouwd worden.

5 Lotje 28 mei 2017 18:05 uur
Gauw flatjes neerzetten voor volendammers en edammers die nu nergens heen kunnen.


4 J Regter 3 juni 2017 11:54 uur
Was het ook niet de partij van mevrouw Kes, die niet zo’n vaart maakte met de bouw van sociale huurwoningen?
Dankzij die geweldige inzet MOET er nu voorrang worden verleend aan statushouders. Bedankt voor die erfenis.

 

     

Totaal aantal reacties: 404

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Loco burgemeester Eric van der Burg van Amsterdam:
Geen Enclaves Als Klein-Volendam
31 mei 2017   bron: AT5

In een speech uitgesproken tijdens De Staat van de Stad in de Stadsschouwburg dinsdagavond hekelt loco-burgemeester Eric van der Burg dat er in de ‘Amsterdamse smeltkroes’ – wat hij noemt – ‘virtuele enclaves’ zijn ontstaan. Gebieden in de stad waar mensen zich wanen in klein-Volendam en klein-Geldermalsen, maar ook in klein-Fez of klein-Ankara.

‘Broertje dood aan Nederlandse samenleving’

In die enclaves wonen volgens de wethouder mensen die ‘zich wanen in een klein-Fez. Waar jongeren school verlaten zonder diploma. En aan de Nederlandse samenleving een broertje dood hebben. Er zijn mensen die zich wanen in een klein-Ankara van waaruit mensen die leven in democratie, stemmen voor de dictatuur van een ander. Waar mensen voelen dat het ‘eigen volk’ niet de buurman is van twee huizen hiernaast, maar de grote leider duizenden kilometers verderop. Buurten van waarvan uit wordt gezegd dat Nederland een fascistisch land is’, aldus Van der Burg in zijn speech.

‘Klein-Volendam’

Ook haalt hij enclaves als klein-Geldermalsen en klein-Volendam aan. ‘Waar mensen zijn blijven hangen in een tijd die er nooit geweest is. Waar mensen met argusogen in de gaten houden of er niemand is die meer krijgt dan zijn. In die buurten wonen mensen die het liefst iedereen die anders is dan zij, in het vliegtuig zien stappen. Om nooit meer terug te keren. Ook al spreken ze die mensen nooit.’

‘Samen oplossing zoeken’

‘Dat maakt me woedend’, vervolgt hij. ‘En je eerste reflex is ook: als het je hier niet bevalt: we hebben een prachtige luchthaven waarvandaan je het eerste het beste vliegtuig kunt pakken. En met bus 114 rijd je zo de roomblanke provincie in.’ Maar, merkt loco-burgemeester Van der Burg op, die uitspraken zijn te makkelijk. ‘Omdat zo’n oproep slechts uiting geeft aan woede en ons tegelijk geen stap verder brengt naar een oplossing. En die oplossing moeten we met elkaar gaan bedenken’, zegt Van der Burg. ‘Voor een groeiende stad, een stad waarin plek is voor iedereen, maar waarin we er vooral samen voor zorgen dat iedereen de Amsterdamse grondwet kent en doorleeft.’

Nostalgie

De toespraak stond verder bol van de nostalgie. De wethouder haalde de tijd aan waarin de stad ‘een vrijhaven’ was voor iedereen ‘die niet binnen het gelijke gemiddelde valt’. Ook haalt Van der Burg aan dat homo’s en lesbiennes hier kunnen zijn wie ze zijn. ‘Hier stonden de homo’s en lesbo’s op vrijdag rijendik op de Reguliersdwarsstraat. Hier konden ze hun leven leven.’

Groei

Centraal punt tijdens De Staat van de Stad is de groei waarmee Amsterdam te maken heeft. De stad breidt uit en barst bijna uit zijn voegen. Van der Burg: ‘Binnen de stadsgrenzen raakt de bouwgrond op. En of het nou tram, fiets of autoweg is: er staat een grote druk op de infrastructuur. Sommige Amsterdammers vinden de stad zo snel groeien en veranderen, dat ze zich er niet meer thuis voelen.’


De reactie kon natuurlijk niet uitblijven:
Loco burgemeester Eric van der Burg (VVD) van Amsterdam gaat de Volkskrant achterna
05 juni 2017 | categorie: Edam-Volendam | bron: Wim Keizer

Loco burgemeester Eric van der Burg (VVD) van Amsterdam gaat de Volkskrant achterna met onterechte racistische uitspraken jegens Volendammer gemeenschap.

Na de onterechte smakeloze racistische cartoon over de Volendammer gemeenschap in de Volkskracht van redactiemedewerker Martyn Overweel heeft op 31-05-2017 de Amsterdamse loco burgemeester Eric van der Burg (VVD) in een speech, uitgesproken tijdens De Staat van de Stad in de Stadsschouwburg (VVD) zijn onvrede uitgesproken over de ‘virtuele (denkbeeldige) enclaves’ (zoals Volendam) die zich als geïsoleerde bevolkingsgroepen afzonderen van de maatschappij en zich wanen in klein-Volendam en klein-Geldermalsen. De VVD-loco burgemeester spreekt over Volendammer terwijl hij die nog nooit gesproken heeft. Generaliseren is altijd dom. In die enclaves wonen volgens de VVD-loco burgemeester jongeren die de school verlaten zonder diploma en aan de Nederlandse samenleving een broertje dood hebben.

De Amsterdamse loco burgemeester haalt hierbij geheel ten onrechte Volendam aan als enclave waar de mensen zijn blijven hangen in een tijd die er nooit geweest is. Volgens Het Parool sprak de VVD-leider in een pendeldiscussie na afloop uit voorstander te zijn van ‘hoe meer asielzoekers hoe beter’. Hij zei wel te begrijpen dat asielzoekers onrust kunnen veroorzaken omdat ze concurrenten zijn op de arbeids- en woningmarkt. Maar dat is nog geen reden om op de PVV te stemmen, aldus van der Burg die komend jaar de VVD in Amsterdam leidt bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Vrijheid van meningsuiting geldt niet voor iedereen

Wat ‘enclave Volendam’ met racisme te maken heeft is voor mij niet duidelijk en onbegrijpelijk. De extreem linkse VVD-loco burgemeester moet ons dat eens uitleggen in het openbaar in Volendam. Van Volendam een verkeerd beeld van de werkelijkheid schetsen door kwaadaardige boekschrijvers en journalisten in de afgelopen jaren zijn we gewend en heeft de Volendammer gemeenschap onterecht beschadigd. De loco burgemeester weet maar al te goed hoe zeer de Volendammer gemeenschap is gekwetst en beschadigd n.a.v. de NAZI-beeltenissen van een Volendammer gezin in klederdracht.

Kranten kennen als geen ander het effect van koppen boven een zo’n artikel of een cartoon. Wie het cartoon heeft gezien in de Volkskrant heeft geen enkelverband kunnen leggen met de lasterlijke en demoniserende illustratie. Als verdediging zegt de onbetrouwbare illustrator dat de cartoon niets te doen heeft met Volendam. De hoofdredacteur van de Volkskrant verdedigde de demoniserende karikatuur als vrijheid van meningsuiting.

Mijn aangifte bij de politie wegens smaad, laster en haat-zaaierij (artikel 261) tegen de redactie van de Volkskrant is in de bekende doofpot beland. Voor veel minder beledigende uitspraken van een bekende politicus worden jarenlange peperdure rechtszaken gevoerd. Volendammers zijn blijkbaar ‘vogelvrij’.

Volendam geeft voorbeeld voor heel de wereld

De Volendammer gemeenschap wordt door de smakeloze afbeeldingen en uitspraken telkens veel imageschade aangebracht. Juist Volendam is in de wereld bekend als een gemeenschap die die met alle mogelijke middelen steun verleend aan mensen die verdrukt worden. Mensen in de hele wereld die hulp nodig hebben. Denk hierbij aan het werk dat de de vele missionarissen, zusters en broeders in de derde wereld landen hebben gedaan en nog steeds actief zijn. Ziekenhuizen, scholen, kerken en het overbrengen van de christelijke waarden en normen zijn in de ontwikkelingslanden gefinancierd door de Volendammer gemeenschap.

Vanuit ‘Ons Missiehuis’ o.l.v. Aaf Beers-Schilder zijn iedere dag tientallen vrijwilligers actief met de bevoorrading van de voedselbank in Purmerend, het vullen van containers met goederen en attributen voor zieken-, wees- en bejaardenhuizen in Polen, Roemenië, Oekraïne, Afrika, Suriname en andere landen waar hulp nodig is. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Alles bijeen gebracht , vervoerd en betaald door de Volendammer gemeenschap.

Als de Amsterdamse loco burgemeester Eric van der Burg tijdens zijn speech in de media verkondigd dat inwoners van ‘enclave Volendam’ aan de Nederlandse samenleving een broertje dood hebben is een leugen zonder weerga. Het is een feit dat Volendam zich de laatste 60 jaar zich niet alleen sterk heeft uitgebreid, maar zich ook heeft ontwikkeld tot een bruisende stad met meer dan 22.000 inwoners en een belangrijke plaats is op het gebied van sport, muziek, cultuur, handel, toerisme, bouw en industrie.

Uitspraken vallen niet goed bij politieke collega’s en Volendammer gemeenschap

De uitspraken van de Amsterdamse loco burgemeester en VVD-leider doen het niet goed bij vooral zijn rechtse collega’s. Geert Wilders (PVV) noemde de loco burgemeester ‘knettergek’. De heer Eric van der Burg is een geboren Amsterdammer en is 51 jaar oud. Heeft zijn opleiding VWO genoten bij het Augustinescollege in Amsterdam en heeft zijn Rechtenstudie op de universiteit niet afgemaakt. Vanaf 1987 zit hij in de politie en is vanaf 2010 tot heden wethouder en loco burgemeester namens de VVD. Vanwege zijn gedrag gedraagt deze politicus zich volgens kenners als een extreem linkse VVD-querulant (ruziezoeker) en iemand die voortdurend zeurt met een ziekelijke klaagzucht.

Amsterdamse loco burgemeester kan niet tegen kritiek en loopt weg uit commissie

In een commissievergadering Ruimtelijke Ordening liepen de gemoederen zo hoog op dat besloten werd niet verder te gaan nadat de loco burgemeester weg was gelopen toen een Amsterdamse huizenbezitter kwam inspreken en een vergelijking maakte tussen de vorige week gepresenteerde erfpachtplannen en de rekeningen en boetes voor niet-betaalde erfpacht die Joden kregen toen ze na de Tweede Wereldoorlog uit kampen terugkeerden.

Jan Schrijver, oprichter van de actiegroep Verontruste Erfpachters Amsterdam verklaarde dat de loco burgemeester en wethouder ‘niet het verschil tussen goed en kwaad kende’ en dat na 70 jaar de gemeente zich schaamde voor dit handelen maar bij het grondbedrijf hangt nog steeds dezelfde kille bureaucratische geest.

Is VVD-loco burgemeester Eric van der Burg de weg kwijt vanwege het ‘enclave VVD’ effect?

Het is te hopen dat de op vele terreinen falende brokkenpiloot Eric van der Burg snel plaats moet gaan maken voor een andere integere bestuurder. Voor de VVD is dat momenteel moeilijk want in de afgelopen jaren is er een heel lijstje bekend geworden met 54 prominente VVD-ers die in opspraak geraakt. (zie lijst uit 2015 in ELSLOO.INFO)

Desalniettemin roept minister-president Mark Rutte (VVD) in een paginagrote open brief de Nederlanders op om normen en waarden te herstellen en zich fatsoenlijk te gedragen. De brief staat ook op de VVD-website. In het VVD-verkiezingsprogramma komt het woord integriteit overigens nul keer voor. ‘Waarden’, als deel van normen en waarden, daarentegen elf keer. Maar, mensen die zich tegen Nederlandse waarden keren, verdienen het niet om Nederlander te zijn, aldus VVD-minister-president Rutte.

Ik verwacht dat de Minister-president gepaste maatregelen onderneemt om de Amsterdamse VVD-loco burgemeester want volgens de minister-president mag de loco burgemeester volgens Mark Rutte geen Nederlander zijn. Zijn uitlatingen over ‘enclave Volendam’ kunnen niet beschouwd worden als vrijheid van meningsuiting. De loco burgemeester moet zich schamen als verantwoordelijk bestuurder van Amsterdam. Hij heeft zich op onfatsoenlijke wijze laten zien dat hij alle normen en waarden aan zijn laars heeft gelapt.

Volendam heeft in en buiten Nederland op vele gebieden een positieve uitstraling en een uitstekende reputatie.
Wie is de volgende?

Met dank voor plaatsing,

Wim Keizer
Jupiterlaan 26, 1131 VE Volendam.
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)
Tel. 06 20737155

 

     

Totaal aantal reacties: 404

Geregistreerd 2014-01-21

PM

N.a.v. een beetje zomer-avond-teveel-drank-onrust op de Dukaton in ‘Volendam’ (where-ever / who-ever / what-ever) weten bijvoorbeeld Japio (Jaap Veerman) Carlo Molenaar (Lotje) Jeroen Leeflang (Smartsys) of iemand die zich ‘Jan Punt’ noemt te melden dat het géén Volendammers waren. Het waren ‘fremders’ en dan bij voorkeur nog met een kleurtje. PVV-stemmen is in deze contreien de oplossing voor al uw problemen.

Zomeravond. Volendam-middengebied. Witter-dan-wit en dronkener dan dronken. Botte ongegerichte agressie t.a.v. alles en iedereen dat niet bij ‘de groep’ hoort of zich tegen ‘ons’ keert.
Alles dat fout gaat is de schuld van ‘die van buiten het klaphek’.

2 japio (Jaap Veerman) 19 juni 2017 06:42 uur
Dit waren lichtgetinte jongeren, dus geen Volendammers!!

4 Jan Punt 19 juni 2017 07:24 uur
Het waren betastende getinde jongeren die voor de problemen zorgden afgelopen weekeinde. Dat de zitjes op andere dagen overlast geven zal ik niet ontkennen. Maar vechten, ongewenste betastingen en opgetrommelde broers in auto’s waren nog niet voorgekomen.

5 Lotje (Carlo Molenaar) 19 juni 2017 07:55 uur
Aidammers

6 smartsys (Jeroen Leeflang) 19 juni 2017 09:32 uur
Niks Aidammers gewoon Marokkanen.
En straks weer vragen hoe het toch komt dat er zoveel Volendammers PVV stemmen!.
Goh hoe zal dat nou komen?

Rob de Vries 19 juni 2017 13:46 uur

8

Beste meneer Japio, u reageert overduidelijk op mij omdat ik de enige ben die vóór u gereageerd heeft. Uit ‘dus geen Volendammers!!’ (met twee uitroeptekens nog wel) leid ik af dat u erg boos bent dat ik zomaar Volendammers ergens van durf te beschuldigen. Foei, hoe durf ik! Toch heeft u mijn reactie niet helemaal goed gelezen/begrepen, want het eerste driekwart deel daarvan is toch echt terechte kritiek op (een groot deel van de) Volendammers en hun asociale, veel overlast gevende Volendammer zitjes. De lantaarnpalen waarover ik het had, werden de afgelopen weken/maanden echt niet door burgers met een anders etnsich profiel omver getrokken. Maar daar hebben we het verder niet over natuurlijk, meneer Japio. We hebben het liever alleen over die gast in die auto, want die had wel zo’n profiel… juist ja, en inderdaad was dat geen Volendammer!! (met twee uitroeptekens). Natuurlijk moeten we het dáár ook over hebben, want inrijden op mensen gaat nog weer een tandje verder dan straatmeubilair slopen, maar bagatelliseer alsjeblieft het wangedrag van onze eigen “prinsjes en prinsesjes” niet en leg de totaal geen enkele opvoedkundige verantwoordelijkheid nemende “koningen en koninginnen” (hun ouders) eens goed onder de loep. Dat zijn toch wél Volendammers, meneer Japio? Overigens gaat het in deze zaak, waarbij een 20-jarige “”Edammer”” is aangehouden, al aardig richtig de doofpot van de “”Amsterdammer”” die zaterdag 10 juni voor het CS op een groep mensen inreed. Deze keer geen te lage bloedsuikerspiegel (niet slecht bedacht trouwens tijdens de Ramadan), maar een ‘automotor die afsloeg en kennelijk ineens weer aansloeg, waardoor de auto ervandoor schoot, er iemand aan de auto bleef vasthangen en een eind werd meegesleurd’. Bewonderenswaardig stukje fictief proza. Aan een rijke fantasie ontbreekt het de 20-jarige “”Edammer”” in ieder geval niet. Ben benieuwd of politie en justitie dit verhaal net zo “geloofwaardig” zullen vinden als dat het op mij overkomt.

9 Jan Punt 19 juni 2017 13:59 uur
Laten we vooral de schoffies niet vergeten die op meer dan 1 zitje/feestje zich misdroegen. En dat deze schoffies hun oudere partner in crime belden voor hulp.

Hier in de neiberhood zijn al weekeinde zitjes. Op spijg, lege blikjes/flesjes,herrie en fietsoverlast heb ik niet meer gezien. De vrachtwagens met lantaarnpalen die elke week omgaan heb ik nog nooit gezien of van gehoord.

Anyway, mijn oudste is begaan met alle mensen. En als ik een schoffie bij zijn afkomst noem roept ze meteen – vader dat zijn ook mensen, gedraag je even. Gister zij ze – ik stem dus op de PVV de volgende keer.

Slechte reclame maken voor zichzelf zijn ze in ieder geval op jonge leeftijd al goed in.

Als ik het zo lees heeft dit verhaal maar één kant. Een groepje vriendinnen hebben een zitje en een groep jongens uit Edam wilden daar ook naar binnen. Maar de Edammertjes lieten zich niet wegsturen.
Daar begon de elllende. als altijd: ‘die ‘oar et ut daen’.

11 Wat een toestand. Ik ga er vanuit dat de politie deze raddraaiers flink aanpakt (ongeacht waar hun wieg of de wieg van hun ouders stond) en de meneer in de auto lijkt me rijp voor een tijdje brommen in de nor.

13 Jan Punt als mijn dochter wordt betast zal ik de dader persoonlijk begeleiden naar zijn graf. Ik ram met een honkbal knuppel zijn schedel in een model dat zijn moeder hem ook niet meer herkent. Praten met een soort wat geen enkel respect heeft voor vrouwen of regels in Nederland heeft geen zin. Zijn hersens aan de muur des te meer.

15 Ik snap je emotie, zeker als het je eigen kind betreft. Toch vind ik ten alle tijden dat we niet voor niks een rechtstaat hebben met onafhankelijke rechters. Die gaan erover, eigen rechter spelen is niet de weg… Stel dat je de verkeerde hebt? Zie ook dit verhaal :

https://www.trouw.nl/samenleving/als-de-rechtszaak-om-die-viezerik-bij-het-schoolplein-van-je-dochter-een-onverwachte-wending-krijgt~a8ada6ed/

Groet,


16 Jan Punt Laten we er van uit gaan dat ik meteen de goede heb, of anders, laten we eerst de rechter zijn werk doen. Daarna pak ik de draad weer op. Dat laffe achterover hangen komt Nederland zowat de strot uit. Want laten we eerlijk zijn, ik denk dat de grabbelaars al zou er een aangifte komen geen tot weinig straf krijgen. Geen bewijs, ze wilde zelf, ze had een kort rokje aan, ik wist het niet, het zit in onze achterlijke cultuur ect ect.

en een groep jongens met in dit geval een te lage bloedsuikerspiegel (Ramadan / sic) komt de boel verstieren…..............


23 Rob de Vries 19 juni 2017 20:54 uur
Nee, meneer Jumbo, alle verhalen hebben meerdere kanten, zo ook dit verhaal. Maar het komt veel Volendammers nou eenmaal erg slecht uit als bepaalde kanten van het verhaal ook aspecten van de schaduwzijde der Volendammer cultuur belichten. Dat is een beetje tegen het zere been, is o.a. aan uw reactie te merken. U projecteert het kwaad vervolgens alleen op de grote boze buitenwereld, te beginnen bij de “”Edammers”” uit dit verhaal. En voor de zoveelste keer zeg ik: natuurlijk zijn die “”Edammers”” fout (de 20-jarige met auto heel fout zelfs), maar vergeet niet naar de aanleiding te kijken: het zitje zelf.

Feestjes hadden we vroeger ook op die leeftijd, bijvoorbeeld als we jarig waren. Toch liep dat nooit uit de hand. Ten eerste waren onze ouders gewoon op het feestje aanwezig om in hun eigen huis een oogje in het zeil te houden en de drankvoorraad te beheren. Er werd een borreltje geschonken, maar met mate. Dit in tegenstelling tot de huidige zitjes, waar ouders niet welkom en vaak ook daadwerkelijk niet aanwezig zijn, waardoor van enig toezicht geen sprake is en zaken als alcoholmisbruik, geluidsoverlast en vandalisme makkelijk kunnen escaleren. Ten tweede wist in onze tijd niemand anders dan wij zelf dat er bij ons een feestje was. Dat hoefde verder ook niemand te weten, want het was ONS feestje. Tegenwoordig is een feestje geen feestje meer als het niet groots op FB / Twitter / Whatsapp / Snapchat / Instagram aangekondigd wordt en gedeeld wordt door vrienden van vrienden van vrienden van vrienden. De halve wereld weet dus van dat feestje en wie daar aanwezig zijn. Daardoor worden zitjes volledige evenementen met grote aantallen bezoekers, waaronder ook ongenode aspirant-gasten zoals de “”Edammers””… evenementen die allang niet meer in een woonwijk thuishoren en misschien wel een vergunning met verplichte inhuur van beveiliging en een brandveiligheidscontrole vooraf vereisen. En natuurlijk is ten derde het verhogen van de min. leeftijd voor alcohol in de horeca ook debet aan dit probleem. En zo zijn er nog wel een aantal aspecten waar ik nu zo even niet op kom, maar al met is het een toch echt een verhaal met héél veel kanten, haken en ogen.

Tenslotte zou, buiten dit alles om, schorem zoals de 20-jarige “”Edammer”” zwaar gestraft moeten worden en zou de politie er bij aanvang van het onderzoek vooralsnog vanuit moeten gaan dat deze minkukel wel degelijk moedwillig iemand wilde aanrijden i.p.v. voorlopig van zijn onschuld uit te gaan. Dus ze zouden hem meteen als verdachte moeten aanmerken en in voorlopige hechtenis nemen. Deze knaap kan een groot gevaar voor de maatschappij zijn.


1 question1 (Jan Schilder)  20 juni 2017 14:20 uur

Ach, er zijn verzachtende omstandigheden. Ze mochten tenslotte niet op het feestje, daar waren ze met de Ramzedan een beetje gepikeerd over en dan mag je als K@#$ en T@#$% “persoon met immigratie achtergrond” toch wel iemand raak proberen te rijden. Als je de filmpjes kijkt staat er gewoon iemand recht voor de auto. Ooooh neeeeee ik zag het niet en was bang en reed weg (met gepaste snelheid….. om iemand serieus te verwonden)


27 question1 20 juni 2017 14:26 uur
Hebben we het nou over een Tering Turk of een Kut Marokaan? Voor degene die zich hierbij aangesproken of gekwetst voelt, kijk dan even de filmpjes na en roep je eigen bevolkingsgroep eens tot orde. Als jullie als “hechte gemeenschap met migratieachtergrond” dat niet kunnen, dan moet je ook niet klagen, maar binnen jullie eigen groep eens te raden gaan waarom dit soort dingen gebeuren. Ga dan ook eens na wat het gemiddelde percentage gevangen met jullie achtergrond is en zet dat af tegen het percentage van jullie bevolkingsgroep in Nederland. Doe verder overigens hetzelfde met bijstandsuitkeringen.

Als jullie je dan nog steeds achtergesteld voelen, dan weet ik het niet meer, want jullie zullen echt in de voorgroep zitten. Welkom!


Gelegenheidsformatie ‘de Pietels’ overwegen een benepiet concert te geven voor Dukaton en omgeving. Afgelopen weekend zijn tijdens ernstige ongeregeldheden vanuit een nabij gelegen vluchtenlingenwijk in Edam mensen bijna overreden en een persoon zelfs gewond geraakt. Buurtbewoners overwegen voor onbepaalde tijd hun ‘zitjes’ op te schorten.

‘Wij komen alleen als er sta-tafels zijn’, aldus Berry Pietel. Ik kan ook staand bier drinken, dat is veiliger. Verder dragen wij iedereen een warm hart toe en houden overal rekening mee dus wij drinken alleen halalbier.

1 Bruinhemden humor?


29 Suzanne Schilder 24 juni 2017 17:33 uur
En deze jongeren zijn onze toekomst zie het somber in dan ook voor de toekomst .en hier hoor je ook niets meer van ,want er is er niet een die de echte waarheid vertelt ,Volendammers draaien eromheen en zijn bang voor wraakacties dus houden zoiezo hun mond ,en Marokkanen idem dito bij hun moet je ervan uitgaan dat alles fake is ,duzzzzz

2017 05 25 Willem Wouters / Albert Veerman:
Ook al hebben ze een hoofddoek om en een haviksneus.

29 Suzanne Schilder 25 juni 2017 16:57 uur
Mijn kind doet dat niet. Jullie weten verdomd goed wat er loos is, maar zijn veel hypocriete leugenaars dat staat vast. Schijnheiligheid ten top!! En er is niemand die het echte verhaal vertelt. Allemaal leugens van beide kanten. En deze jongeren zijn de toekomst. Ik zie dat ook somber in.

30 Snaartje 26 juni 2017 09:45 uur
Je hebt een punt Suzanne, maar men hangt liever de schone was buiten. De vuile was komt altijd van buitenlanders.


smartsys / Jeroen Leeflang 7 juli 2017 11:19 uur

@Jan Punt,
Niks vliegtuig, gewoon als koks knecht verplicht te werk stellen op een transportschip, het liefst een kleine oude, die een haven in het land van herkomst als bestemming heeft.

Overigens ben ik een voorstander van dat NL in de Australische Outback een groot gevangenis arbeid complex opent en dat al het gevangenen transport per schip geschied. Lekker lang onder weg en lekker afzien.


niet echt vreemdelingenhatend maar wel sneu-chauvinistisch:
Meneer xxxxxx en meneer xxxxxx zijn eenlingen. 95% van de Volendammer bevolking accepteert het dat hun straat één keer per jaar een paar uurtjes wordt afgesloten voor een goed doel.
Dit pedante gedrag is eigenlijk on-Volendams.


1 De Vakman (Jack Molenaar) 28 juli 2017 17:24 uur
(‘humor’ n.a.v. de naam Kiki)
Als we straks over 30 jaar allemaal van rechts naar links lezen heet ze ikik..

http://www.groot-waterland.nl/2015/09/12/evodammer-kijkt-in-zijn-glazen-bol/#comment-92224

Willem Wouters / Albert Veerman
En we zijn geen Marokkanen; we hebben geen ‘guns’ en we zijn ook geen Antillianen, gebruiken alleen onze vuisten en geen messen.

     

Totaal aantal reacties: 404

Geregistreerd 2014-01-21

PM

We konden er op wachten:

Jumbo (Kees Veerman) 18 augustus 2017 22:53 uur
Met alle respect voor de gemeenteambtenaren van buiten Volendam, maar deze medewerkers hebben gewoon niet dezelfde affiniteit met de Volendammer kermis als de Volendammers. Is helemaal niks erg, een Volendammer die in Limburg gaat werken loopt hier ook tegenaan wanneer in februari het carnaval losbarst.
Maar het zijn wel meerendeels de ambtenaren van buiten Volendam die het hier voor het zeggen hebben mbt de kermis / Europaplein.

Snaartje 19 augustus 2017 09:25 uur
Er zijn ook een heleboel Volendammers die geen affiniteit (meer) hebben met de Volendammer Kermis.

De vraag blijft: Volendammers; who-ever / what-ever / were-ever ?
Waar kan ik mijn ‘Folledamse’ paspoort halen ? Een brandmerk op de bips laten zetten dat ik bij deze ‘kudde’ hoor ? En wat te doen als je niet van binnen-het-klaphek bent ?

Denken in hokjes. Denken in groepen. Denken in een naar binnen-gekeerd en fake- cultuurtje.
Sommige mensen leren het maar niet af. Kansloze stupiditeit.

     

Totaal aantal reacties: 404

Geregistreerd 2014-01-21

PM

n.a.v. een brief van iemand die zich ‘ingezonden’ noemt (een laffe anonimus die ik alleen kan kwalificeren als een nitwittende hysterische relnicht) komen er de reacties. De stelling is dat de Dijk in Volendam maar moet worden afgesloten voor autoverkeer n.a.v. de gebeurtenissen in Barcelona.

Daar mag iedereen iets van vinden maar binnen 6 reacties gaat het alweer mis. De stemming wordt bepaald door een notoir xenofoob en een de-islam-is-overal-de-schuld-van-gek.

TNM (Tom Veerman) 19 augustus 2017 17:00 uur
Die palen staan er inderdaad, de Zeestraat en de Brugstraat afsluiten en klaar.
De tegenreacties zijn ook voorspelbaar, wegkijken en RACISME!!! roepen.
Totdat er wat gebeurt en dan is het ‘eigen schuld’.

Domme mensen als Tom Veerman richten in hun stupiditeit vaak meer schade aan
dan waar terroristen ooit op zouden kunnen hopen.

Lees mee op: http://www.groot-waterland.nl/2017/08/19/gemeente-edam-volendam-moet-dijk-beveiligen-na-aanslagen-serieus-overwegen/#comment-110648

     

Totaal aantal reacties: 404

Geregistreerd 2014-01-21

PM

TMN (Tom Veerman) kan het niet laten om op http://www.groot-waterland links te plaatsen naar obscure websites die zouden moeten aantonen dat al die vreemdelingen in ons land (bij voorkeur met een kleurtje en bij nog voorkeurdiger met een islam-achtergrond en ee exotischer naam dan JanKlaasPiet) toch allemaal wel heel slecht zijn.

Dat TMN /Tom Veerman bij de kliek van racisten-op-groot-waterland behoort dat weten we nou wel.
Een webmaster (Piet Reijers) die zulks laat staan is medeplichtig aan het oproepen tot haatzaaien.
Zelf blijkbaar niet vrij van racistische denkbeelden.

TNM 22 augustus 2017 11:46 uur
22 quote: ‘De afgelopen 30 jaar is alleen Theo van Gogh door moslimterrorisme om het leven gekomen in Nederland.’

https://www.nieuwskoerier.nl/news/171892-zeg-politie-adam-heet-de-suikerspiegelende-stationscoureur-toevallig-farid. Er gaat wel eens wat mis met de statistieken in Nederland.

In dit verband zou ik de suggestie over willen nemen van iemand die het onzin vindt om onze kinderen het Wilhelmus te leren maar er daartentegen groot voorstander van zou zijn als onze kinderen op school de grondwet uit hun hoofd zouden leren kennen.

Ik meld zo iemand als TMN / Tom Veerman graag als eerste kind aan.

     

Totaal aantal reacties: 404

Geregistreerd 2014-01-21

PM

2 reacties op “Mannen-en vrouwengroepen voor vluchtelingen/anderstaligen in De Bolder gaan weer van start”

Lotje (Carlo Molenaar) 10 september 2017 08:52 uur
Toppie hoor. Mannen.en vrouwen groepen. Kun je maar beter gescheiden houden. Net als wat wij acceptabel vinden in nl. Stelletje gekken.

TMN (Tom Veerman) 10 september 2017 12:51 uur
”Nederlandse cultuur beter te leren kennen”
En dan begin je met mannen en vrouwen apart van elkaar te houden?
Onlangs heeft het Goedvolk overigens ‘man’ en ‘vrouw’ afgeschaft… Magnie.
Hoe kan je ze dan scheiden?
De Kolder.


J Regter 10 september 2017 21:07 uur
Ja dat is ook totaal idioot man/vrouw afschaffen. Waar jouden ze zich mee bezig.
Gewoon mengen die handel.

Smartsys / Jeroen Leeflang: Die mannen en vrouwen moeten achter de bureaus vandaan waar ze nu o.a. duizenden delicten vanuit AZCs zitten te verwerken en ondertussen hebben ze geen tijd meer voor hetgeen ze besloten hebben bij de Politie te gaan.

     

Totaal aantal reacties: 404

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Vluchtelingwerk Nederland geeft uitleg en ontkracht een aantal broodje-aap-verhalen
Vooroordelen die sommige mensen maar wat graag in ere houden. Vooroordelen over dat vluchtelingen iets zouden ‘krijgen’ ofschoon ze zich in de schulden moeten steken en alles moeten terugbetalen.

Dat zegt iets van de mensen die die verhalen (graag willen) geloven..
Niet van vluchtelingen in Nederland of Vluchtelingenwerk in Nederland.

https://www.vluchtelingenwerk.nl/actueel/nieuws/ze-komen-hier-en-krijgen-alles-gratis

     

Totaal aantal reacties: 404

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Ik heb maar wat losjes-uit-de-pols geknipt en geplakt n.a.v. een artikel op o.a. http://www.groot-waterland.nl

http://www.groot-waterland.nl/2017/09/12/tamara-tol-kermis-volendam-het-is-geen-dorpsfeest-meer-uis-faist/#comment-111079

Kermis in Volendam is blijkbaar niet alleen een kwestie van veul zuipen en je zo kinderlijk mogelijk gedragen maar ook nog eens een reden om de wij-zijn-beter-dan-de-rest-kwestie op te rakelen. Dom chauvinisme raakt aan vreemdelingenhaat.

vind het helemaal niet logisch. 50 bussen vol met mensen uit Brabant etc. Dat was 6 jaar geleden helemaal niet aan de orde. Sinds het marinapark er is, is dit een probleem geworden. Bezoekers van de omringende dorpjes was nooit een probleem. Wij moeten een tent in vluchten tijdens ons eigen dorpsfeest.

Waarom moeten Volendammers altijd zo zeuren. Wees blij dat “jassen” ons dorp zo gezellig vinden. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Toch maar weer die klaphekken oppoetsen

Oeveral vreemdelui met 2 knaken in de portomonee

Het gajes in de straat was niet te overzien daar, man.. ik ben erg hard weggerend naar de tent..

En ik geef Tamara gelijk, de waarheid mag best eens gezegd worden. Volendammers kunnen ook enorm hypocriet zijn terwijl ze zoveel uitspraken over de Jassen doen met Kermis: Wet moete ze ier? Met bussen tegleik worre ze brocht? T is us kerremus! We kenne geniens rustig ff lope met us keindere! Op de deik aje niet nodeg want t is koal vroimdelui! En ga zo maar door, dit zijn enkele uitspraken van Volendammers. En Joa, Kerremus is us faist niet mair want de vroimdelui noime teigewordeg oak vrei op moandeg!!!!

Er leeft dus een heel vervelend onderbuikgevoel dat de VD Kermis niet meer de VD Kermis is.

 

     

Totaal aantal reacties: 404

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Edam en dat Edammer vogelcluppie doen niet anders, alleen om lekker dwars te liggen

Een uitspraak van TMN / Tom Veerman. (zelf overigens geen Volendammer maar volgens zijn eigen normen een import-jas)

In de uitspraak zit besloten dat er Edammers zijn. Dat er Volendammers zijn.
Nu nog even uitleggen waar de grens ligt. Waar staat de slagboom ? Waar is je paspoort ?
Wie heeft er een brandmerk op de bil dat bewijst dat je ‘Folledaier’ bent ?

Sneu types als Tom Veerman kunnen het antwoord op deze vraag ook niet geven.
Omdat het er domweg niet is. Volendammers zijn geen soort. Volendam geen plek.

Maar alles dat buiten het klaphek is (waar staat dat klaphek ?) is volgens sommigen anders.
Zelfs de vogeltjes.

Quote TMN / Tom Veerman: Ik ben er een voorstander van om politiek tuig die met dit soort ideeën leven per direct naar Marokko te verschepen om daar garn te laten pellen

Ben je dan bang voor vreemdelingen of ben je dan bang voor vreemdelingen ?

     

Totaal aantal reacties: 404

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Jan Punt 5 oktober 2017 15:30 uur
Als de kamerhuur maar goedkoop genoeg is kunnen ze (hotels) toch makkelijk gevuld worden met witte kentekenplaten……

Er is een inbraak geweest in het Strandbadpaviljoen.
De reacties….........je kunt er op wachten:
welke vermeende criminaliteit er ook plaatsvindt - het is er nooit een ‘van ons’
maar altijd - ongezien - een buitenlander.

Jack de Boer Het zal niet.
Jack Plat Medelanders jack
Jack de Boer Oost blokkers
Jack Plat in dat oh zo fantastische park (marinapark) in de achtertuin zit het er vol mee

Angelien Schilder Of course

En wat denkt u van deze walgelijke racistische reacties ?
Suzanne Schilder 6 oktober 2017 07:29 uur
Het zijn in ieder geval buitenlanders ,misschien Marokkanen ,effe rondje edam zou ik zeggen ,een iemand snorretje en was groter fatsiger als die andere !!!Appeltje eitje denk ik zo!!!

Suzanne Schilder Het lijkt wel Ibrahim die met snor en die andere aissa !!!!l!lijkt er verdacht veel op!!!

Corrie Doll Volgende park is in aantocht Angelien kan nog meer bij

Angelien Schilder Zeg dat Corrie Doll. Nog meer ellende

     

Totaal aantal reacties: 404

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Zelfs de eenvoudige mededeling op groot-waterland dat lezers daar via een link naar ev-opinie mee kunnen lezen op het topic: ‘Vreemdelinghaat Op Groot Waterland’ wordt door webmaster Piet Reijers tot 2x toe verwijderd waarna het account weer wordt geblokkeerd.

Webmaster Piet Reijers staat toe dat mensen op zijn facebookpagina en op zijn website hun xenofobe meningen geven. Een tegengeluid wordt verwijderd.

Blijkbaar is zondigen tegen de grondwet toegestaan maar zondigen tegen zijn (?) regels (die overigens nergens te vinden zijn / bestaan ze wel ?) niet.

Webmaster Piet Reijers is een ontzettend sneue man aan het worden die moreel en sociaal van het padje af is.

quote: “Die mannen en vrouwen moeten achter de bureaus vandaan waar ze nu o.a. duizenden delicten vanuit AZCs zitten te verwerken en ondertussen hebben ze geen tijd meer voor……………”. Als je dit schrijft ben je toch nogal van het padje af en op zijn minst pittig xenofoob.
Vandeweek was de discussie het modereren op een website/forum. De stelling was dat er een categorie stellingen is die je niet zomaar kunt plaatsen als er geen onderbouwing voor is. Dit lijkt mij een goed voorbeeld.
Heer Leeflang mag deze haatzaaierij gewoon schrijven maar ondertussen krijg ik van onze webmaster op mijn sodemieter als ik zijn naam hier schrijf.
Ik stel derhalve voor haatzaaiers met naam&toenaam; te benoemen

Etienne Sijtsma: Kunnen ze mooi een nieuw flatje bouwen voor asielzoekers

     

Totaal aantal reacties: 404

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Albert Veerman (ex-CDA-wethouder) onder de nickname Willem Wouters (de straat waar hij in woont)
kan het weer eens niet laten.

Als er volgens een nieuws-item 4 purmerendse jongeren worden opgepakt door de politie weet hij alvast zeker (en dat op sarcastisch-cynisch-ironische toon) dat het vast jongeren zijn met een niet-westerse achtergrond.
Dat weet hij niet. Dat denkt hij. En wat hij denkt is volgens hem waar.

Witte kinderen doen zoiets niet en worden niet opgepakt door de politie.
Het is altijd de schuld van anderen. En met de grondwet veegt hij zijn derriëre af.

Deze Albert Veerman / Willem Wouters / Ex-CDA-wethouder / medeoprichter Volendam80 uit Volendam is een racist.

En volgens hem is er ook genetisch of zelfs lokaal bepaald verschil tussen het wél in Noord-Holland wonen (geboren en getogen zijn ?) en erbuiten. Zijn psychische klaphekken staan blijkbaar ver bezuiden Amsterdam ?
Nationalistisch wij-zij denken. Te dom voor woorden.

Willem Wouters 24 oktober 2017 19:13 uur
Agressieve man trouwens.
Niet echt Noord-Hollands.

Of wat dacht u van deze waanzinnige reactie:
En laten we eerlijk zijn. Het samengaan van de vroegere gemeente Edam-Volendam met de vroegere Zeevang. Ik zie echt de voordelen daarvan nog niet. De gemeenteraad bestaat nog meer dan voorheen uit in feite een samenraapsel dorpsraden. Bijvoorbeeld De PvdA. Is in feite en vooral de partij BB – Beets Belang. Die samen met zijn andere companen uit De Zeevang en Edam een coalitie vormt tegen Volendam. De hekel aan Volendam is de enige bindende factor.

     

Totaal aantal reacties: 404

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Niet echt vreemdelingenhaat maar dan toch zeker -angst of - aversie is te vinden in onderstaande bijdragen van C. Tol. Volendam Boven ! Groot-Volendam ! Volendamdam De Baas !.


http://www.groot-waterland.nl
30 oktober C.Tol
6 november C.Tol

https://www.groot-waterland.nl/.../belastingbetalende-burgers-in-gemiente-edam-vole...

De Vakman / Jack Molenaar weet bij voorbaat al zeker dat de vermeende daders
van over de grens komen. Hij zal toch niet het 3e klaphek bedoelen ?
reactie op “Meerdere auto-inbraken en zakkenrollers in Volendam”
De vakman 25 november 2017 19:48 uur
      De grens is bereikt… en dan begint het..


Lotje / Carlo Molenaar 8 december 2017 11:03 uur
Maar dit zal wel in Edam gebeurd zijn. Daar wonen dat soort types. Klikken bij de BOA in plaats van elkaar netjes aanspreken.

C. Schilder 8 december 2017 12:37 uur
Volendammers zijn superieur, toch Lotje?

     

Totaal aantal reacties: 404

Geregistreerd 2014-01-21

PM

simpele ziel Willem Wouters / Albert Veerman schrijft op 8 december op Groot-Waterland:

Willem Wouters 9 december 2017 14:24 uur

Inderdaad, Palingboer. Het is een geloof. Een Christelijk geloof. En de Christelijke religie, in al zijn facetten, onderscheidt zich – na soms lange weg – van de Islam hierin dat het aan ongelovigen en andersgelovigen, geen dictaat meer wil opleggen.

Maar het belangrijkste verschil met de Islam is vooral dat er – voor zover mij bekend – geen vormen van zijn die gewelddadigheden prediken om doelstellingen te bereiken.

Om een reactie ver dit te schrijven:

Maar. De geschiedenis zal zich herhalen. Met de Islam. Ook hier. En vele malen erger dan in de zwartste geschiedenis van het Christendom

Je zou toch wensen dat zulkse types wat minder in hun Telegraag turen en wat vaker een goed boek lezen. Van webmaster Piet Reijers zou je verwachten dat hij dit soort haatzaaierij niet accepteert. Helaas is Piet Reijers van hetzelfde laken&pak;: alles dat niet blank is en/of niet christelijk is is minderwaardig bij dit soort sociaal gederangeerde types.

Vreemdelingenhaat op http://www.groot-waterland. ‘t Wordt ontkent maar ‘t staat er toch echt.

http://evodammer.blogspot.com/2013/10/edamvolendamnl-racistisch.html

     

Totaal aantal reacties: 404

Geregistreerd 2014-01-21

PM

quote:
Willem Wouters / Albert Veerman sr.
En wie wil nou in een ‘huurgetto’ wonen ? ‘Slinks’ heeft gerealiseerd dat huishoudens met een middeninkomen op de vrije sector zijn aangewezen. Dus kom je als fatsoenlijk gezin – vooral in de steden – bij drop-outs te wonen in Klein-Ankara of – nog erger – Klein-Marokko.

En dezelfde malloot vindt ook dat er een groot onderscheid is en moet blijven
tussen de inwoners van de verschillende kernen/gemeenten. Verdeel en heers. En weest bang !

Willem Wouters/Albert Veerman 6 januari 2018 13:11 uur
De verscheidenheid in problematiek tussen Edam-Volendam, de kernen van De Zeevang, de kernen van Waterland en Landsmeer, overstijgt de kennis en kunde van een raadslid die deze functie naast zijn werkkring zo goed mogelijk probeert te vervullen, mede door het tijdsgebrek om zich die eigen te maken en de afstand tot – wat ik maar noem – de werkvloer. In feite de inwoners die door raadsbesluiten worden getroffen.

Raken steeds meer overgeleverd aan ambtenaren en de grilen en hobbies van de veelal links-georiënteerde ambtenaren-bestuurders met terugkeergarantie in hun vorige ambtelijke werkkring.

En Volendam en de Volendammers ? Ach. Die zijn gewend aan de wijze waarop zij worden gezien. En nemen De Zeevang, als Edam, ook wel onder hun arm…….


TMN / Tom Veerman 20 februari 2018 12:43 uur
13
Beste
Het offer wat met name het werkvolk’ in Volendam al generaties brengt als gevolg van een volkomen achterhaalde ontsluiting zal nooit op wegen tegen de overlast van een rijstrook erbij.
Er zijn duizenden mensen die een aantal jaren van hun leven kwijt zijn geraakt aan filerijden ipv thuis bij hun gezin te zijn.
Bovendien is het ook zo dat een betere infrastructuur ook de bewoners van BiW ten goede komt.