Welkom, u kunt hier Inloggen of Registreer

Edam-Volendam Opinie

U bent hier: HomeForum home → Onderwerpen → Politiek → Thread

   

Gestolen Fietsen Of Rare Zaak ?

Totaal aantal reacties: 406

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Samenvatting:

Artikel: “Gestolen fietsen Kathammerstraat gevonden op Marinapark”
26 augustus 2016 | categorie: Edam-Volendam | bron: Zuideinde Volendam
Groot-Waterland.nl

“Zuideinde Volendam” meldt dat er twee fietsen die gestolen zijn uit de Kathammerstraat in Volendam zijn teruggevonden op het Marinapark. Het is nieuws ‘van-horen-zeggen’.  Is het ook waar ?

Direct daarna is er opeens sprake van 40 fietsen en één reactie later zijn ze alle 40 ook nog gestolen. Quote: “Ze vieren er niet alleen vakantie maar stelen ook als raven” Niet bewezen maar de bekende mug wordt hier de bekende olifant ?

De vraag wie er verantwoordelijk is voor dit soort criminaliteit zoemt door de verschillende reacties: Is het de beheerder van het park ? De gemeente qua handhaving ? ? De daders / het publiek worden (als ware het een onvermijdelijk natuurverschijnsel) niet of nauwelijks benoemd.

De directie van De Roompot wordt verweten niets te ondernemen en te wachten tot het uit de hand loopt. (quote: wachten tot het escaleert)

Een van de reaguurders presteert het om te stellen dat al die ‘gestolen’ (?) fietsen
door de eigenaar van dit vakantiepark (of de politie ?) zouden moeten worden opgeslagen
of worden vernietigd en eist ‘een onderzoek’.

Weer een ander suggereert dat er meer handhaving moet komen. Al of niet betaald uit een hogere toeristenbelasting.

De bron van het artikel lijkt “Zuideinde Volendam” te zijn.
Maar daarnaar gevraagd is dat een vage niet-bestaande (?) onbekende (?)en onbereikbare (?) club.(of persoon) die ‘frequente” (?) onbewijsbare contacten lijkt te hebben met het lokale bestuur (i.p burgemeester en twee wethouders) Ook lokale politieke partijen zouden een goed contact hebben met deze werkgroep (?) Het is volgens een politiek actieve (?) reaguurder op Groot-Waterland niet de bedoeling van dit probleem in de gemeenteraad een onderwerp te maken.Een groot probleem dat in de achter- / wacht-kamertjes blijft ?

In een aantal reacties duikt een aantal reaguurders op die niet verder komen dan off-topic andere reaguurders beledigen en uit te schelden. Feitelijk de hoofdmoot in de hele discussie. Zinloze digitale agressie en onbeschoftheid die het hele verhaal onduidelijk maakt. Blijft een jammere zaak.

Anderen stellen dat het de schuld is van de ondernemers die veel en kwalitatief sociaal laag-functionerende toeristen aantrekken om aan te verdienen. (quote: Met het park zelf is weinig mis, wel met het soort mensen dat Volendam aantrekt. Pulptoeristen, slooptoeristen, vervuilingstoeristen, drugstoeristen, zuiptoeristen, steeltoeristen.) (quote: Toeristisch Volendam is een puinbak aan het worden omdat opeenvolgende wethouders het op z’n beloop hebben gelaten.)

Vragen:

Zijn bedoelde 2 fietsen echt gestolen ? Is er aangifte van gedaan ? Kunnen de echte eigenaren
aantonen middels papieren/frame-nummer/chips dat het om hun eigendom gaat ? Hoe vonden ze zomaar opeens hun fiets terug op het Marinapark ? Toeval ? Bewust zoeken ?  Aanwijzingen ? Stonden ze op slot ? Was er schade ?

Hoe weten mensen dat het opeens over wel 40 fietsen zou gaan ? Is dat zo ? Staan die 40 fietsen daar zomaar ? Is bewezen dat het om ‘gestolen’ fietsen zou gaan ? Doet iemand daar dan aangifte over ? Foto’s gemaakt ? Info verzameld ? Eigenaren gezocht ?

Als a.g.v. veel toeristen in Volendam de criminaliteit/dit soort criminaliteit ook stijgt
wiens probleem is dat dan ? Van de gemeente ? Van de gemeenschap ?
Van de ondernemers ? Van de buurtbewoners ?

De bron van het artikel lijkt ‘Zuideinde Volendam’. Wat is dat voor groep/organisatie/platform ?
Waarom kent niemand ze ? Geen media-aandacht ? Geen contact-adres ?

Als er sprake is van betrokkenheid van het lokaal bestuur - waarom wordt daar dan geen openbaarheid aan gegeven ? Krijg je als betrokken burger antwoord als je daarnaar vraagt ?

Als er sprake is van quote: ‘frequente betrokkenheid van een paar politieke partijen’
waarom wordt dat dan niet openbaar gemaakt ? En wat doen die partijen daaraan / daarmee ?

Waarom komt zo’n probleem niet in de gemeenteraad ? Het raakt ons allemaal en is van invloed op beslissingen over de toekomst van bijvoorbeeld de toeristen-industrie in Volendam.
(November 2017 / plan 2017 - 2022)

Waarom zitten er op fora op internet altijd weer zoveel types die niet over het onderwerp maar over elkaar en anderen met andere meningen de meest verschrikkelijke dingen menen te moeten schrijven en ze in een voorkomend geval zelfs privé (telefoonterreur) lastig te vallen ? En zo weinig mensen die de goede vragen stellen of opties / oplossingen aandragen ?

Het lijkt er sterk op dat ook dit allemaal een ‘broodje-aap’ verhaal is.
Dat is in de kom Volendam vaker vertoond. (bijvoorbeeld de ‘dieventekens-affaire http://evodammer.blogspot.nl/2012/06/komkommertijdnieuws-of-geheime-tekens.html )
en het openbaar vrijgeven van video-opnamen van fietsendieven bij RKAV)

Dat er problemen zijn met vandalisme op het Zuideinde die óók verband zou kunnen houden met gasten van het Marinapark / jachthaven Volendam / uitgaanspubliek is vermoedelijk wel een feit. Maar in welke verhouding staan de dingen ?

En wat kan het doel van zulkse berichtgeving zijn ?

2016 08 28
F.J. Seeboldt
EdamVolendam

     

Totaal aantal reacties: 406

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Lees het hele topic op http://www.groot-waterland.nl
http://www.groot-waterland.nl/2016/08/26/gestolen-fietsen-kathammerstraat-gevonden-op-marinapark/#comment-101082

quote TMN Veerman op http://www.Groot-Waterland.nl:
Twee fietsen zijn gestolen en vorige week door de eigenaar teruggevonden op het Marinapark.
De bron is niet RTV NH maar hier op de site (groot-waterland.nl / sic) te vinden.

Eerder die week verscheen een video van dronken Roompotvandalen die een verkeersbord slopen en ontvreemden. Naar aanleiding van die video heeft RTV NH contact op genomen met de parkmanager van de Roompot die categorisch alle verbanden met de toegenomen overlast afwijst. Zou hij dat niet hebben gedaan dan erkent hij dat er een probleem is met zijn gasten. En daar zit de crux.

In de video van RTV NH zijn ook mensen/gasten te zien die de boel onder schijten en pissen. Bewoners van het Zuideinde die daar al decennia wonen kunnen als ervaringsdeskundigen worden aangemerkt. Zij vermoeden dat de vervuiling, geluidsoverlast, diefstal en vernielingen veroorzaakt worden door de gasten van het Marinapark.

     

Totaal aantal reacties: 406

Geregistreerd 2014-01-21

PM

Gestolen fiets terug gevonden op het Marinapark
13 oktober 2016 | categorie: Edam-Volendam | bron: Bewoners Zuideinde

Onlangs is in korte tijd opnieuw een fiets gestolen in de omgeving van het Marinapark. Bij zoekacties werden de fietsen daar teruggevonden.

Momenteel zijn buurtbewoners bezig met het beveiligen van de omgeving met camera’s. De gemeente wil daar niet aan meewerken. De Roompot ontkent categorisch enige betrokkenheid van haar gasten.

     

Totaal aantal reacties: 368

Geregistreerd 2014-01-17

PM

BU 2018 05 20